Može li gazirano piće biti zdravo

jamnica gazirana mineralna voda i hrana

Može li gazirano biti zdravo?

Gazirano, blagotvorno i bez kalorija – moguće je

Ako volite gazirano, a želite živjeti zdravo, birajte gaziranu prirodu mineralnu vodu! Ne morate se odreći zabavnih mjehurića ni osvježenja bez kalorija koja donosi gazirana prirodna mineralna voda. 

Prirodnu mineralnu vodu, koju još zovemo i „kiselica“, definira činjenica da već na izvoru prirodno sadržava određenu količinu mjehurića ugljikova dioksida koji je, uz minerale, otopila prolaskom kroz brojne slojeve tla. Izviranjem vode na površinu mijenjaju se temperatura i pritisak pa mjehurići CO2 počinju izlaziti u atmosferu, a tokom punjenja vode u flaše on se može i dodatno unositi, čime se čuva stabilnost i topivost minerala.

Mjehurići koji pomažu probavi

Gazirana prirodna mineralna voda prepoznatljiva je prema mjehurićima, osvježavajuća i karakterističnog okusa koji čisti i neutralizira okusne pupoljke na jeziku. Dolaskom u želudac potiče njegovu pokretljivost i izlučivanje želučanih sokova. Na taj način prirodno olakšava probavu, a mjehurići daju dodatni poticaj efikasnosti, pružajući osjećaj lakoće nakon jela. I sve to bez dodatnih kalorija. Zato je važno ne poistovjetiti gaziranu prirodnu mineralnu vodu s ostalim gaziranim pićima, koja su uglavnom kalorijski bogati napici sa šećerom i brojnim ostalim sastojcima.

Pretplatite se na naš newsletter


    Top
    [borgholm_core_section_title tagline="oh hello you" title="Award-winning creative agency." subtitle="Delivering high-quality projects for international clients. Ask us about digital, branding and storytelling." line_break_positions="1" disable_title_break_words="no" special_style_positions="2" title_tag="span" subtitle_margin_top="29px" enable_text_custom_styles="yes" text_color="#000000" _element_width="initial"]

    GENERAL INQUIRIES
    borgholm@qodeinteractive.com

    SOCIAL MEDIA