Otkrijte tajnu vitalnosti

IMG_0622

Otkrijte tajnu vitalnosti

Ključ zdravlja – pravilna prehrana i odgovarajuća hidratacija

Usvajanje zdravih životnih navika najbolji je put do dobrog zdravlja. Pravilna je prehrana posebno važna, a ona, osim hrane, uključuje i sve što tokom dana popijemo. Zato je važno što pijemo. Voda bi trebala biti prvi odabir za hidrataciju i dnevno je poželjno popiti 6 do 8 čaša vode, dok se tjelesno aktivnima, kao i pri boravku na višim temperaturama, potrebe povećavaju.

Optimalna hidratacija uz prirodnu mineralnu vodu – gaziranu i negaziranu

Preduvjet je normalnog psihofizičkog stanja pravilna hidratacija organizma vodom, koja ponajprije mora biti zdravstveno ispravna. Odabirom prirodne mineralne vode dobivate vodu prirodne čistoće i jedinstvenoga mineralnog sastava iz poznatog izvora.

Svaka prirodna mineralna voda prolazi poseban službeni postupak registracije pa su ime izvora i količina minerala navedeni na etiketi. U prirodnoj mineralnoj vodi sadržane su karakteristike tla kroz koje je protekla, a pojedini minerali daju joj specifičan okus i nutritivni značaj.

Postoje vode koje već izviru s određenim prirodnim sadržajem CO2, a on se može i naknadno dodati pri punjenju radi čuvanja topivosti minerala i gaziranosti, koju mnogi izrazito vole. Veći nivo gaziranosti dobro se slaže s višom mineralizacijom vode, posebno onima s količinom minerala višom od 3 g/l. Takve vode, osim za nadoknadu minerala, mogu imati povoljan efekat na probavu i pokazivati dodatne zdravstvene dobrobiti. S druge strane, negazirana prirodna mineralna voda s malom količinom minerala (do 500 mg/l) i balansom kalcija, magnezija i bikarbonata ima lagan i neutralan okus i kvalitetna je prirodna osnova dnevne hidratacije.2

Simptomi nedovoljne hidratacije

Nedovoljna hidratacija može pridonijeti umoru, glavoboljama, smanjenoj koncentraciji, probavnim i drugim smetnjama, kao i povećanom nivou hormona stresa. Zato je važno ne zaboraviti piti dovoljno vode svaki dan. 

Prirodna mineralna voda tajna je vitalnosti mnogih koji se njom koriste za optimalnu svakodnevnu hidrataciju.

Pretplatite se na naš newsletter


    Top
    [borgholm_core_section_title tagline="oh hello you" title="Award-winning creative agency." subtitle="Delivering high-quality projects for international clients. Ask us about digital, branding and storytelling." line_break_positions="1" disable_title_break_words="no" special_style_positions="2" title_tag="span" subtitle_margin_top="29px" enable_text_custom_styles="yes" text_color="#000000" _element_width="initial"]

    GENERAL INQUIRIES
    borgholm@qodeinteractive.com

    SOCIAL MEDIA