Sarajevski kiseljak

Recikliraj i omogući školsku užinu djeci iz socijalno ugroženih obitelji

Sarajevski kiseljak, u suradnji sa udruženjem Pomozi.ba i partnerima Eko život i Bingo, nastavlja sa svojom uspješnom inicijativom „Recikliraj i doniraj“, pretvarajući svaku recikliranu bocu u donaciju za školsku užinu za djecu iz socijalno ugroženih obitelji.

Sarajevski kiseljak nastavlja s projektom „Recikliraj i doniraj“ zahvaljujući reciklomatima, pametnim mašinama koje prikupljaju i sortiraju iskorištene plastične i staklene boce. Svaki građanin koji u reciklomat ubaci bocu, osim što doprinosi zaštiti okoliša, direktno pruža pomoć mališanima iz socijalno ugroženih porodica. Tehnologija ovih reciklomata omogućava mašini da prepozna tip otpada, prihvati ga i skladišti, a zatim vrednuje iznos ubačenog otpada koji se konvertuje u novčanu donaciju. Prikupljena sredstva bit će upućena humanitarnom udruženju Pomozi.ba a reciklomati će do 15.9. biti dostupni na novim lokacijama: u Bingo Hipermarketu Vogošća na adresi Ugorsko bb i BCC Tuzla, Mitra Trifunovića Uče 2.

„Raduje nas što smo dio ovako značajnog projekta, kojem je cilj da promijeni svijest ljudi i da ih potakne da čine korisne stvari ne samo za naš okoliš, nego i za sve one koji prolaze kroz izuzetno teška životna razdoblja i potrebna im je pomoć. Sredstva prikupljena reciklažom boca iskoristit ćemo za naš stalni projekat „Užina za đake“, kojeg smo pokrenuli 2014. godine, sa ciljem da osiguramo školske užine djeci čiji je roditelji ne mogu priuštiti. Tokom školske godine 2022/2023 u saradnji sa 40 škola iz manjih i ruralnih sredina Bosne i Hercegovine svakog nastavnog dana smo donirali užine za 1.246 đaka iz socijalno ugroženih obitelji. Projekat nastavljamo i naredne školske godine, a u ime svih tih mališana koje ćemo zajedno obradovati iskreno zahvaljujemo našem dugogodišnjem partneru – kompaniji Sarajevski kiseljak, te svima onima koji su prepoznali značaj ovog projekta, reciklirali boce i donirali novac našem Udruženju“, navela je glasnogovornica Udruženja Pomozi.ba, Maja Arslanagić-Hrbat.

Podsjećamo, prva akcija „Recikliraj i doniraj“ bila je vrlo uspješna. Zahvaljujući građanima koji su putem reciklomata zbrinuli svoje plastične i staklene boce, Sarajevski kiseljak donirao je po 2000 KM organizaciji UG Ruke za Školu ekologije i humanitarnom udruženju Pomozi.ba za njihov projekat „Obrok za sve“. Inače, briga o zaštiti okoliša i zajednici u kojoj posluju, dio je strategije održivosti Sarajevskog kiseljaka i utkana je u različite aspekte njihovog poslovanja: od recikliranja otpada u proizvodnim pogonima i logistici, preko uvođenja lakše PET ambalaže i neodvojivog čepa na bocama svojih proizvoda, sve do niza društveno odgovornih projekata među kojima je i suradnja s humanitarnim udruženjima kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć potrebna.

Top
[borgholm_core_section_title tagline="oh hello you" title="Award-winning creative agency." subtitle="Delivering high-quality projects for international clients. Ask us about digital, branding and storytelling." line_break_positions="1" disable_title_break_words="no" special_style_positions="2" title_tag="span" subtitle_margin_top="29px" enable_text_custom_styles="yes" text_color="#000000" _element_width="initial"]

GENERAL INQUIRIES
borgholm@qodeinteractive.com

SOCIAL MEDIA