Sarajevski kiseljak

U borbi za zdravlje žena: SARA ponosni sponzor utrke ”Race for the Cure”

U  Sarajevu je održana petnaesta po redu trka/šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” za koju je ove godine bilo registrirano 8,000 građana i 215 ekipa a prikupljeno je rekordnih 115.000 KM! Sva prikupljena sredstva koristit će se za podjelu paketića prve pomoći svakoj novo operiranoj ženi. Pokretu udruženja Think Pink priključila se i negazirana prirodna mineralna voda SARA kao oficijelna voda trke.

Događaj koji tradicionalno okuplja ljude dobre volje iz cijele BiH za ciljeve ima podizanje svijesti o zdravlju žena i osnaživanje žena u borbi protiv karcinoma dojke. U Bosni i Hercegovini održava se od 2008. godine i prikupljena sredstva su od izuzetnog značaja, s obzirom na to da se radi o najučestalijem karcinomu kod žena. 

Kao društveno odgovorna kompanija Sarajevski kiseljak, koja proizvodi prirodnu mineralnu vodu SARA, ove godine je kroz oficijelno sponzorstvo podržala ”Race for the Cure”.  ”Podrška ovom događaju je najmanje što možemo učiniti kako bismo doprinijeli i povećali svijest o karcinomu dojke, o važnosti redovnih ljekarskih pregleda kao i promociji zdravlja žena. Osim financijske podrške, osigurali smo i  podjelu besplatnih proizvoda.  Nastojimo podržati događaje koji promoviraju zdravlje, sport, kulturu i tako će i ostati”, poručio je Admir Suljević, direktor Sarajevskog kiseljaka.

Kompanija Sarajevski kiseljak dugogodišnji je partner lokalne zajednice kroz sponzorsko-donatorske aktivnosti kojima pomaže humanitarne projekte, sportska i kulturna događanja i ustanove, znanstvene i obrazovne institucije, aktivnosti usmjerene na djecu i mlade, aktivnosti usmjerene na zaštitu okoliša te podršku organizacija iz svih vidova društvenog života. 

Top
[borgholm_core_section_title tagline="oh hello you" title="Award-winning creative agency." subtitle="Delivering high-quality projects for international clients. Ask us about digital, branding and storytelling." line_break_positions="1" disable_title_break_words="no" special_style_positions="2" title_tag="span" subtitle_margin_top="29px" enable_text_custom_styles="yes" text_color="#000000" _element_width="initial"]

GENERAL INQUIRIES
borgholm@qodeinteractive.com

SOCIAL MEDIA