Sarajevski kiseljak

SARA opet pomaže: Osigurajmo bolje uslove za mlade košarkaše u BiH

SARA podržava škole košarke u Bosni i Hercegovini

Ovogodišnjim nastupom bosanskohercegovačke reprezentacije na Eurobasketu, pobjedama protiv nekih od najboljih europskih momčadi, popularnost košarke u Bosni i Hercegovini ponovno raste. Ovi rezultati i talentirani igrači populariziraju košarku u najširem smislu, vraćaju interes javnosti za košarku, što za posljedicu ima afirmaciju sporta i zdravog načina života te širi krug mladih zainteresiranih za sport. Samim time sve se više mladih ljudi uključuje u škole košarke gdje uslovi za trening i učenje često nisu na zavidnom nivou. 

U cilju unapređenja košarke te stvaranja što boljh uslova za rad sa talentiranim mladim igračima, pored potpisivanja sponzorstva sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine, kompanija Sarajevski kiseljak je sa vodom SARA odlučila financijski podržati košarkaške škole i kampove širom BiH. Od prodaje prirodne mineralne negazirane vode SARA, u periodu od 1. 11. do 31. 12. 2022. iznos od 1.000 KM će biti izdvojen i dodijeljen košarkaškim školama u Bosni i Hercegovini.

„Kroz partnerstvo sa Košarkaškim savezom BiH podržavamo profesionalce koji predstavljaju našu državu. Međutim svjesni smo i uslova u kojima mlađi, potencijalni reprezentativci i profesionalci ovog sporta treniraju i uče. Stoga smo odlučili da i njima pomognemo u nabavi potrebne opreme. Ovo je još jedan projekat kojim pokazujemo da smo svjesni potencijala bosanskohercegovačke omladine u sportu te da vodimo brigu o svojoj zajednici. Nadamo se da će ova podrška biti dodatni podstrek za njihove plasmane“, rekao nam je Armin Papović, mlađi voditelj robnih marki u Sarajevskom kiseljaku.

Voda SARA je oficijelna voda Košarkaškog saveza BiH i svih njegovih reprezentativnih selekcija, a sedam košarkaških škola koje učestvuju u ovom programu su Košarkaška škola Sloboda, Bosnian Basketball Youth, Košarkaški klub Ilidža, BC RealWay, ŽLL RMU Banovići, ŽKK PlayOff  i ŽKK Zrinjski.

Uz sve nabrojano, važno je naglasiti da Sarajevski kiseljak, koji proizvodi prirodnu mineralnu vodu SARA, na ovaj način želi dodatno podržati košarku kod mladih te im pružiti priliku da pokažu svoje umijeće u što boljim uslovima.

Top
[borgholm_core_section_title tagline="oh hello you" title="Award-winning creative agency." subtitle="Delivering high-quality projects for international clients. Ask us about digital, branding and storytelling." line_break_positions="1" disable_title_break_words="no" special_style_positions="2" title_tag="span" subtitle_margin_top="29px" enable_text_custom_styles="yes" text_color="#000000" _element_width="initial"]

GENERAL INQUIRIES
borgholm@qodeinteractive.com

SOCIAL MEDIA