Kako gazirana prirodna mineralna voda potiče probavu

poboljšanje probave, problemi s probavom, jamnica, gazirana voda

Kako gazirana prirodna mineralna voda potiče probavu?

U sastavu je tajna

Gazirana prirodna mineralna voda u kojoj se nalaze minerali kao što su natrij, kalcij, magnezij, hloridi te bikarbonati (hidrogenkarbonati), sulfati i ostali, ako već prirodno izvire s određenom količinom ugljikova dioksida, naziva se još i kiselica. 

Fizikalno-hemijski sastav prirodne mineralne vode, koji predstavlja složeni sistem aniona, kationa, otopljenih plinova i ostalih elemenata, većini ljudi zvuči komplicirano, no upravo zbog svog sastava ima specifično djelovanje na naš organizam, a povoljno djelovanje gazirane prirodne mineralne vode na probavu uočeno je još prije nekoliko vijekova.

Bez osjećaja težine poslije jela

Dolaskom u želudac gazirana mineralna voda potiče izlučivanje želučanih sokova potrebnih za normalnu razgradnju hrane, a pozitivno utječe i na pokretljivost želuca te njegovo normalno pražnjenje. Tako hrana iz želuca prelazi u tanko crijevo odgovarajućim ritmom. Probavne tegobe, kao što je osjećaj težine u želucu nakon jela, mogu biti uzrokovane i predugim zadržavanjem hrane u želucu. 

Također, gazirana prirodna mineralna voda može pozitivno djelovati na izlučivanje probavnih spojeva iz gušterače te olakšati rad jetre i žuči. Time se potiče normalna probava hrane i u tankom crijevu, a to je posebno važno nakon težih i masnijih obroka. Upravo zahvaljujući ovim efektima na rad probavnog sistema gazirana prirodna mineralna voda prirodno olakšava probavu i daje lakši osjećaj poslije jela. Ne čudi stoga što se već stoljećima tradicionalno povezuje s obrocima i uživanjem u hrani.

Pretplatite se na naš newsletter


    Top
    [borgholm_core_section_title tagline="oh hello you" title="Award-winning creative agency." subtitle="Delivering high-quality projects for international clients. Ask us about digital, branding and storytelling." line_break_positions="1" disable_title_break_words="no" special_style_positions="2" title_tag="span" subtitle_margin_top="29px" enable_text_custom_styles="yes" text_color="#000000" _element_width="initial"]

    GENERAL INQUIRIES
    borgholm@qodeinteractive.com

    SOCIAL MEDIA