KVALITETA

Sve svoje proizvode i recepture razvijamo sami i na to smo ponosni. U njih ulažemo znanje, iskustvo, kreativnost i ljubav jer volimo to što radimo.

Kako razvijamo recepture i proizvode?

Razvoj novog proizvoda kompleksan je proces koji traje najmanje godinu i po od ideje do trenutka u kojem je proizvod spreman za proizvodnju i put do potrošača. U razvoj svake recepture naši stručnjaci ulažu svoje znanje i iskustvo, ali i određenu dozu kreativnosti. Receptura svakog proizvoda naša je pamet, a recepture su razvijene u našem modernom razvojno-istraživačkom laboratoriju.

Stalno pratimo svjetske trendove, informiramo se o tome što se događa u industriji pića na svjetskom i regionalnom nivou te razmišljamo na koji način možemo pružiti nešto novo potrošačima i tako pokazati svoju inovativnost i kreativnost.

Naše razvojne ideje ocjenjuje tim stručnjaka različitih profila prema nizu kriterija. Pri testiranju ideja važno je što kažu potencijalni kupci. Naime, za daljnji rad u razvojnim aktivnostima ključno je saznati sviđa li se kupcima okus i izgled novog proizvoda te postoji li uopće potreba i želja za novim proizvodom.

Sam razvoj proizvoda u užem smislu može se podijeliti na dva glavna segmenta: razvoj recepture i razvoj ambalaže. Svaki segment razvoja posebno je zanimljiv i izazovan, a zajedno čine nerazdvojnu cjelinu potrebnu za konačan uspjeh na tržištu.

Kvaliteta prije svega

Razvoj receptura vrlo je specifičan i izazovan posao jer znamo da će samo potrošač koji je zadovoljan proizvodom ponoviti kupovinu. Naše znanje u razvoju okusa koje potrošači vole, uz zadovoljavanje brojnih drugih kriterija kao što su nutritivne vrijednosti te tehnološki i regulatorni zahtjevi, rezultat je rada tima iskusnih stručnjaka.

Imperativ su nam stabilnost proizvoda i kvalitet, ali oni su jednako važni i potrošačima koji žele znati šta se nalazi u proizvodu koji konzumiraju. Sam proces razvoja recepture proizvoda uključuje izradu uzoraka u laboratoriju, niz različitih testiranja, reformuliranja i adaptaciju na proizvodne uvjete.

Naučna i stručna podloga, uz bogato iskustvo u poznavanju kombiniranja sastojaka, doprinose stvaranju proizvoda posebne kvalitete koje naši potrošači prepoznaju i vole.

Kontrola kvalitete ulaznih sirovina i gotovih proizvoda, ali i ambalaže, jedan je od naših najvažnijih zadataka, a procesi i procedure usklađeni su s EU standardima. U našim modernim laboratorijima konstantno se mikrobiološki i fizikalno-hemijski analiziraju ulazne sirovine i gotovi proizvodi, kao što se i redovno senzorski analizira sirovina i gotovi proizvod.

Razvoj ambalaže

Razvoj ambalaže jedan je od ključnih faktora za uspjeh novog proizvoda jer ambalaža mora zaštititi proizvod i biti praktična. Danas potrošači očekuju proizvode koji su kombinacija vrhunskog dizajna i funkcionalnosti. Ambalaža treba biti jednostavna za upotrebu, a istovremeno sadržavati inovativne detalje koji proizvodu daju dodatnu vrijednost i ističu ga među ostalima.

Razvoj ambalaže složen je i zahtjevan proces jer se, osim atraktivnog izgleda proizvoda, moraju zadovoljiti brojni kriteriji cijelog logističkog lanca, od proizvodnje ambalažnog materijala preko njegovih tehnoloških karakteristika do tehničkih rješenja na proizvodnim linijama.

Pretplatite se na naš newsletter


    Top
    [borgholm_core_section_title tagline="oh hello you" title="Award-winning creative agency." subtitle="Delivering high-quality projects for international clients. Ask us about digital, branding and storytelling." line_break_positions="1" disable_title_break_words="no" special_style_positions="2" title_tag="span" subtitle_margin_top="29px" enable_text_custom_styles="yes" text_color="#000000" _element_width="initial"]

    GENERAL INQUIRIES
    borgholm@qodeinteractive.com

    SOCIAL MEDIA