Sarajevski kiseljak

Čistoća i okus prirode „zarobljeni“ u boci

Pri svakom otvaranju boce Sarajevskog kiseljaka dočekuje vas savršena kombinacija zvuka i dodira mjehurića, te jedinstvenog  okusa koji predstavljaju čistoću prirode u vrhunskom, izvornom obliku. I tako duže od 130 godina, koliko traje tradicija komercijalnog punjenja ove prirodne mineralne vode u boce. Za to vrijeme kompanija Sarajevski kiseljak je izrasla u jednog od predvodnika savremenog načina poslovanja i proizvodnje. Sarajevski kiseljak nudi široku paletu brendova kao što su Sarajevski kiseljak, Sara, Sky Cola, Sensation, Botanica, Jamnica, Mg Mivela, Jana, Jana Ice Tea, Jana vitamin, Jana s okusom voća, ProSport i Barts.

Prirodna mineralna voda Sarajevski kiseljak izvire na dubini od 150 do 300 metara u Kiseljaku, malom gradu u centralnoj BiH.  Najstariji podaci o ovom izvoru nalaze se u zapisima srednjovjekovnih putopisaca i povjesničara koji su na svojim putovanjima kroz Bosnu pisali o „čudesnoj vodi koja se upotrebljava za lijek i šalje u bocama po cijelom svijetu”.

Na svom putovanju ka površini zemlje, Sarajevski kiseljak se probija kroz eruptivno stijenje i druge slojeve tla, prikupljajući cijelo bogatstvo minerala koji ovoj vodi daju prepoznatljiv okus, omiljen generacijama. Tako prirodna i kristalno čista, s prirodno izbalansiranim odnosom minerala, puni se najsavremenijim tehnologijama, zaštićena od vanjskih utjecaja.

Po fizičko-hemijskim svojstvima, Sarajevski kiseljak je natrij-kalcij-magnezij-hidrogenkarbonatna-sulfatna mineralna voda i kao takva spada u najbolje prirodne mineralne vode na svijetu. Posebna je zanimljivost da u jednoj litri sadrži čak 30% preporučenog dnevnog unosa kalcija. Upravo zbog takvog sastava Sarajevski kiseljak ima izniman, osvježavajući okus i blagotvorno djeluje na ljudsko zdravlje.

Top
[borgholm_core_section_title tagline="oh hello you" title="Award-winning creative agency." subtitle="Delivering high-quality projects for international clients. Ask us about digital, branding and storytelling." line_break_positions="1" disable_title_break_words="no" special_style_positions="2" title_tag="span" subtitle_margin_top="29px" enable_text_custom_styles="yes" text_color="#000000" _element_width="initial"]

GENERAL INQUIRIES
borgholm@qodeinteractive.com

SOCIAL MEDIA