Sarajevski kiseljak

100 najvećih u BiH:  Sarajevski kiseljak po drugi put zaredom osvojio prestižnu nagradu

Na gala svečanosti upriličenoj u četvrtak, 22. 9. 2022. godine, u Etno selu Herceg u Međugorju, kompaniji Sarajevski kiseljak dodijeljeno je vrijedno priznanje “100 najvećih u BiH”.

U kategoriji velikih poduzeća nagrade se dodjeljuju kompanijama koje su bile najuspješnije prema ostvarenom prihodu, izvozu i dobiti, Sarajevski kiseljak drugu godinu zaredom osvaja ovu prestižnu nagradu.

Jedan od vodećih privrednih događaja u Bosni i Hercegovini – ”100 najvećih u BiH” realizuju Poslovne novine s partnerima već 35 godina. Ukupno je rangirano 712 kompanija a neki od ciljeva ovog projekta su promocija pozitivnih ekonomskih rezultata i poslovnog ambijenta, uvezivanje uspješnih poslovnih ljudi te unaprjeđenje poslovanja u našoj zemlji. Projekat kroz višemjesečnu medijsku kampanju, panel diskusije i završnu gala ceremoniju dodjele priznanja najboljima, afirmira najbolje vrijednosti domaće privrede.

Nije slučajno da se među 100 najvećih i najutjecajnijih našao i Sarajevski kiseljak s obzirom na sva unapređenja i strateške investicije koje je kompanija realizirala u minulom periodu.  Od stavljanja u pogon proizvodne linije nove tvornice u Kreševu, najveće strateške investicije kompanije ukupne vrijednosti veće od 20 miliona KM, do osvajanja trećeg mjesta na listi najpoželjnijih poslodavaca u sektoru prehrane u BiH. Najvažniji razlog ovog plasmana jeste dobar odnos prema zaposlenima, pozitivno radno okruženje te visoki kvalitet proizvoda.

”Za Sarajevski kiseljak 2021. godina bila je izazovna, ali ujedno i jako dobra. Ponosni smo na brojne uspješne projekte, ulaganja u razvoj poslovanja, sponzorstva, inovacije i sve što je doprinijelo da budemo još bolji i uspješniji. Učili smo iz onoga što nije bilo dobro. Razvijali smo se, rasli, mijenjali… i to nam je pokazalo da imamo znanje, volju i snagu za nove izazove i pothvate. Dobro postavljeni temelji, rad i istrajnost i u izazovnim vremenima daju rezultate i ovo priznanje je podstrek da nastavimo tradiciju stvaranja pozitivnih priča bosanskohercegovačke privrede. Čestitamo ostalim kompanijama na uspješnim rezultatima”, poručio je Admir Suljević, direktor Sarajevskog kiseljaka.

Top
[borgholm_core_section_title tagline="oh hello you" title="Award-winning creative agency." subtitle="Delivering high-quality projects for international clients. Ask us about digital, branding and storytelling." line_break_positions="1" disable_title_break_words="no" special_style_positions="2" title_tag="span" subtitle_margin_top="29px" enable_text_custom_styles="yes" text_color="#000000" _element_width="initial"]

GENERAL INQUIRIES
borgholm@qodeinteractive.com

SOCIAL MEDIA